Амарантова олія 200 мл.

- Немає в наявності
152 ₴
- +380 (44) 384-36-79Мельникова,5
- +380 (98) 112-10-07пр. Победы,125
- +380 (68) 508-62-97Мельникова,5
- +380 (67) 840-16-68Героев Днепра 41- 43
Опис
Амарантова олія 200 мл
Абсолютно особливе місце серед органічних рослинних олій посідає амарантова олія. Отримують амарантову олію з дрібного темно-коричневого насіння амаранту У зернах амаранту міститься 6-8% жирної олії з унікальними властивостями.
Олія з насіння амаранту не тільки приємна на смак і підходить для заправлення салатів, але й має у своєму складі безліч корисних для організму людини компонентів. В амарантовій олії міститься до 50% лінолевої кислоти, найважливішої серед поліненасичених жирних кислот. Але унікальність олії з насіння амаранту визначають, все ж, два інші його компоненти.
По-перше, олія амаранту містить вітамін Е в рідкісній, особливо активній формі. Антиоксидантні властивості цього вітаміну широко відомі та активно використовуються. До складу більшості рослинних олій вітамін Е входить у досить пасивну токоферольну форму. В Амарантовій олії він міститься в токотріенольній формі, антиоксидантні властивості якої в 40-50 разів вищі, ніж у токоферольних форм.
Отже, амарантова олія дає змогу досягти того ж антиоксидантного (протипухлинного або омолоджувального) ефекту за набагато менших кількостях вітаміну Е, що виключає небезпеку його передозування. Вітамін Е амарантової олії знижує рівень холестерину в крові, підвищує еластичність стінок судин, неабияк знижує ризик тромбоутворення.
Цілющі властивості амаранту відомі з глибокої давнини. Корене населення Південної Америки вживає амарант у їжу та як ліки вже упродовж 8 років. Амарант був однією з основних зернових культур цивілізацій інків й ацтеків («пшениця ацтеків», «хліб інків»), поряд із бобами та кукурудзою. Причому інки й ацтеки дотримувалися амарант не тільки як харчову, але і як лікувальну та священну культуру.
По-друге, унікальність олії амаранту полягає у великому вмісту в ньому сквалена. Ця речовина вперше була виділена японськими вченими з печінки глибоководної акули у 30-х роках минулого століття. Сквален використовується як імуностимулятор і протипухлинний засіб.
Заручні дослідження також показали, що сквален є невіддільною частиною нашого підшкірного жиру. Вміст сквалену в крові дорослої здорової людини різко зростає за наявності ушкоджень шкіри, що непрямо підтверджує його імуностимулювальну роль. Ряд досліджень підкреслює позитивний вплив сквалена на нормалізацію холестеринового обміну.
Сквалеон — речовина, що здійснює захоплення кисню й насичення ним тканин і органів нашого організму. Іншими словами, сквален є потужним протипухлинним засобом, що перешкоджає руйнівному раковому впливу на клітинку вільних радикалів. Крім того, сквален легко проникає через шкіру всередину організму, впливає на весь організм і є потужним імуностимулятором.
Лікувальні властивості амарантової олії
Олія амаранту має широкий спектр застосування: онкологічні хвороби, атеросклероз, порушення мозкового та периферичного кровообігу, імунодефіцитні стани (хронічні захворювання), рани, удари, пролежні, виразки, авітамінози, гінекологічні, шкірні захворювання, захворювання шлунка, печінки.
Застосування олії амаранту в кулінарії
Амарантова олія може замінити будь-яку олію. На ньому можна смажити, додавати до випічки, використовувати під час приготування перших і других страв. Але найкраще використовувати амарантову олію для приготування салатів, тому що під час термічного оброблення олія насіння амаранту втрачає деякі корисні властивості.
Інформація для замовлення
- Ціна: 152 ₴